Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Tue
30
Aug '11

Automata öntözőrendszerek

Budapesten és országosan is számtalan öntözéstechnikai cég van, amelyek különböző öntözőrendszereket forgalmaznak, illetve a komolyabbak automata öntözőrendszerek telepítésével és karbantartásával is foglalkoznak. Egy ilyen öntözőrendszer tagadhatatlan előnyei közé tartozik, hogy időt és költséget takarít meg a tulajdonosnak.

Öntözőrendszer

Az automata öntözőrendszerek előre programozhatók, hogy mikor végezzék el a napi locsolást, miközben mi akár kényelmesen üldögélhetünk a karosszékben és olvasgathatunk. Mindig a szükséges mennyiségű vizet juttatják a növényekre, ráadásul, ha éjjelre időzítjük a locsolást, akkor az automata öntözőrendszerek még takarékosabban működtethetők, mivel ilyenkor töredékére csökken a napközben elpárolgás, így kevesebb víz is elegendő a növényekre.

Felmerül a kérdés: Jó, jó, de elcsúfítja a kertet a sok szórófej, és elbotlunk benne ha focizunk a gyerekekkel. És mi van, ha esik az eső, míg mi nyaralunk, és még az öntözőrendszer is eláztatja a kertet? Kell ez nekünk?

Nos, az öntözőrendszer szórófejei csak a locsolás idejére bukkannak elő a földből, amúgy a talajba süllyedve várakoznak, nem is látszanak. Ez a probléma tehát nem valós.

A legkorszerűbb automata öntözőrendszereket pedig már el lehet látni esőérzékelővel, aminek köszönhetően esős idő után a megadott ideig nem öntöz, így nem rizsföldre érkezünk vissza az utazásból- Viszont ha száraz idő lenne két hétig, nem sorvadnak el kertünk növényei.

Comments Off

Comments are closed.