Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Thu
17
Nov '11

Pihe-puha paplanok, ágytakarók, párnák között…

Gondolkoztál-e már azon, miben/mivel alszol? Pontosabban, hogy mennyire befolyásolja az alvás minőségét az ágyneműd – a lepedő, a párna, a paplan anyaga és színe/mintája? Hogy mit érzel, amikor beveted az ágyad és ráteríted az ágytakarót? (Mert pl. vendégeid jönnek és “szépnek” kell lennie mindennek.)

Szép és igényes ágytakarók

Meglepő, de a kutatások szerint egészen más hatása van ha valaki a standard fehér ágyneműk hegyett pl. piros színű lepedőt, pirod párnát és piros takarót választ – sokkal energikusabban ébrednek ugyanis azok, akik színes ágyneműben tértek nyugovóra! Sőt, az anyag is számít: nem mindegy, hogy puha és meleg frottír vagy selymesen könnyű szatén burkol körbe alvás közben… A szatén – többek között – fokozza a nemi aktivitást.

Az ágytakaróknál is érdekes eredmények születtek a felmérések során: az ágytakarók kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy szép legyen. Kicsit konkrétabban: az emberek azért veszik az ágytakarókat, hogy a bevetett ágy rendezett és impozáns látványt nyújtson, amikor más látja. Gyermekek esetében korosztályfüggően a mesehősös és sztáros ágytakarók viszik a prímet, a fitala korosztálynál értelemszerűen a szülők veszik ezeket, hogy rendre tanítság csemetéiket, akik így szívesebben ágyazzák be reggel a fekhelyet.

Comments Off

Comments are closed.