Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Wed
23
May '12

A horgászbot végén

Világszerte rengetegen hódolnak a horgászat nevezetű időtöltésnek, amely nemcsak pihentető hobbi, hanem hasznos élelemszerző ceremónia is :)   Magyarországon elsősorban a pontyhorgászat dívik és a halászlé főzésnek van nagy hagyománya, de azért persze más halfajok horgászata és egyéb halételek is szóba jönnek.

Egy jó horgászbottal

Hogy mi kell a sikeres horgászáshoz?

Mindenek előtt, egy horgászbot igencsak jól jön, de persze önmagában ezzel még nem vagyunk beljebb. Ha feltételezzük, hogy a horgászbot full extrás, és a damil, horog, orsó, egyéb opcionális alkatrészek rajta vannak, akkor is szükségünk lesz még csalira.

S ha azt hisszük, hogy ezzel túl vagyunk a nehezén és már csak be kell lógatni a horgászbotot…

…akkor nagyon ránk férne egy kis oktatás a különböző horgászati módszerekről és különféle horgászbotokról, az etetőanyagokról, bojlikról, az egyes halfajták életmódjáról és a horgászvizek jellemzőiről.

De azért annyira nem vészes a dolog, nem kell fejből bevágni egy egész lexikont, és nem feltétlenül kell kismillió kiegészítőt vásárolni még a sikeres horgászkalandhoz. A kezdőknek mindenesetre javasolt egy tapasztaltabb horgásszal nekivágni a próbának, aki hasznos tanácsaival segít az első lépéseknél.

 

Comments Off

Comments are closed.