Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Tue
6
Sep '16

Simson – a motorok atyja

Azok a pompás ’80-as évek!

Emlékeztek még a régi, más járgányokkal össze nem téveszthető Simson motorokra? A zöld, kék, és a nagy népszerűségnek örvendő piros színű járműveket az 1980-as évek elején kezdték gyártani Németországban. Nagy ülőfelületüknek köszönhetően ezek a gépek két személy szállítására is alkalmasak voltak. A fiatalok körében csúcsjárgánynak számító motorok utolsó szériáját ’91-ben adták ki.

Simson alkatrész
XXI. század

Bár már a kétezres éveket írjuk, büszkén kijelenthetjük, hogy ezek a strapabíró motorok, azóta sem mentek ki a divatból. Ma is találkozhatunk néhány példánnyal az utakon. A legtöbb darab, gyűjtők kezében van, de akadnak olyanok is, amik régi motorosok tulajdonában állnak.  Hogy lehetséges akkor, hogy a Simsonok még mindig teljes pompájukban (készen állva a bevetésre) léteznek?

Laikus szemmel nézve azt gondolná az ember, hogy az ilyen motorokat manapság nem lehet fenntartani, vagy helyre pofozni.
Ahogy kínai robogó alkatrész, vagy Babetta alkatrész eladásból sincs hiány, úgy ezekhez az időtálló mocikhoz is rendelkezésre állnak akksik, gyújtáskapcsolók, alátétek is. Simson alkatrész még mindig kapható! – Mert ezeknek a motoroknak a pályafutása még nem ért véget!

A Simson ÖRÖK!

Comments Off

Comments are closed.