Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Wed
7
Sep '16

Kész, vége, kell egy elektromos kávéfőző!

Egyik reggel, a kávézás szent rituáléjának áldozva azon a bosszantó tényen kaptam magam, hogy utálom ezt az egész kávéfőzős, zaccürítős, időzabálós szerencsétlenkedést reggelente.  Nem elég a tudat, hogy nincs tegnapi kávé (bizony, ha marad, én a másod-, sőt, akár a harmadnapit is megiszom), hanem még a kávé elővarázsolásával is bajlódhatok kora reggel. Leginkább a téglamerev kávézacskó kibontásától mászom a falra, és a soklépéses tortúra után úgy döntöttem, hogy elég, kell egy elektromos kávéfőző.

kávéfőző

Ahogy nyúltam az ollóért, már el is kezdtem fogalmazni egy panaszlevelet a Nemzeti Kávécsomagolási Társaságnak, szépen kifejtve pontról-pontra, hogy miért ultragáz ez a bonthatatlan zacskó, 2016-ban, amikor a porélelmiszerek és egyébként a zacskós instant kávék többsége is visszazárható, pöpec kis sínes nyakat kap a mindennapos használatot megkönnyebbítendő.

Lehet, hogy én vagyok béna, de eddig még soha, egyetlenegyszer sem, semmilyen napszakban nem sikerült úgy kinyitni a vákuumos kávétéglát, hogy ne folyt volna szanaszét a konyhapulton és amúgy végig mindenen a drága őrlemény, miközben igyekeztem a csinos kis kávésdobozba beletölteni.

Kávéfőzőtől kávéfőzőig rövid az út…

Miután feltakarítottam az áldozati szemetet és vele együtt tulajdonképpen az egész konyhát, bosszút forralva néztem farkasszemet a tűzhely körkörös lángjain izzó kávéfőzővel. Itt a vég, barátom, sajnálom.

Nem telt bele sok időbe, csak épp annyiba, amíg kifőtt az isteni nedű, és már tudtam, mire van szükségem. Egy olyan kávéfőzőgépre, ami a legtöbbet hozza ki a kávéból. Ami szemes kávéval is működik, – mert érdekes módon azt nem babarálós zacskóban árulják -, előre beállíthatok rajta erősséget, recepteket, hogy a család minden tagjának csak egy gombnyomásába kerüljön a kávévarázslás.

Megrendeltem, és azon gondolkoztam, vajon nem volna-e jó ajándék a háromcsaládos anyuka barátnőmnek egy ilyen.  Náluk még nagyobb felfordulás lehet reggelente, bár lehet, hogy ő ügyesebben bánik az ollóval…

(Egyébként vettem neki, de nem kávéfőzőt, hanem egy popcorn készítőt… Eszméletlen milyen jó ajándék ötleteket lehet találni a neten…)

Comments Off

Comments are closed.