Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Wed
7
Sep '16

Így könnyítette meg az öntözőrendszer az életemet…

A hosszadalmas öntözések ideje lejárt…

A kertünk 300 négyzetméteres füvesített Kánaán, égbe szökkenő tujákkal és falszerű sövénnyel – ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Akik ilyen hatalmas kerttel büszkélkedhetnek, tudják azonban, mekkora munka lakozik a zöldellő, egészséges fű és növények mögött. A nyári szezonban szükséges napi öntözés, hűvösebb, csapadékosabb időben pedig a heti 2szeri korán kelés, 1-2 óra időveszteséget és energiapazarlást jelent. Az öntözőrendszer telepítése mellett azonban akkor döntöttem végleg…

… amikor idén nyáron gyerekünk született a feleségemmel. Az új jövevény rengeteg örömöt, emellett számos új feladatot hozott életünkbe, és bevallom, a pelenkázások, fürdetések közepette az utolsó gondolatom volt az, hogy a kerti pázsitot megöntöztem-e aznap. Amikor azonban láttam, hogy a hosszú évek kitartó munkája elveszni látszik, tudtam, hogy lépnem kell a kert fenntartása érdekében, és szakembert hívtam. Kíváncsi voltam, mennyiért és milyen hamar tudna egy ügyes kis öntözőrendszert telepíteni a kertünkbe.

Öntözőrendszer

Egy gonddal kevesebb…

Zsolt már másnap kijött a helyszínre, és felmérte a terepet: milyen talajon milyen fajta növények élnek, van-e árnyékos rész, megállapította, hogy milyen elemekből kell, hogy álljon a rendszer. Mivel anyagilag is korrekt ajánlattal állt elő, úgy döntöttük, hogy a kertünk fenntartásához az ő segítségét vesszük igénybe. A felajánlott lehetőségek közül mi a teljesen automata öntözőrendszer mellett döntöttünk, melynek működéséhez semmilyen emberi beavatkozás nem szükséges.

Szép, igényes munkát végzett: úgy alakította ki a csővezetékek nyomvonalát, hogy a kert állapota később teljesen regenerálható lett. Az öntöző finomfejek kialakítása és a programozás után, olyan szépen összetakarította a kertet, hogy öröm volt nézni. Az öntözőrendszer telepítését a mi „betanításunkkal” fejezte be.

Pénzt és időt spóroltunk az automata öntözőrendszerrel

Amikor az öntözőrendszer vízfelhasználásáról kérdeztem, megnyugtatott, hogy a jól megtervezett és beállított rendszerrel lényegesen jobb hatásfokot érhetünk el, mint a hagyományos locsolós módszerrel. (Ez később a vízszámlánkon is visszaköszönt.)

Köszönjük a segítséget Zsoltnak, és biztosíthatjuk afelől, hogy minden ismerősünknek ajánlani fogjuk szakértelmét és igényességét, aki a kertfenntartást automatizálni szeretné.

 

 

Comments Off

Comments are closed.