Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Thu
8
Sep '16

Mielőtt bepánikolnál az esküvő miatt, hívj fel egy ügyes esküvőszervezőt…

Három éve voltunk elválaszthatatlanok egymástól Rolanddal, amikor megkérte a kezem. Nem szokásos lánykérés volt: lévén mindketten zenészek, egy koncert kellős közepén nyújtotta át a jegygyűrűt, körülbelül háromezer ember előtt. Életem egyik legfelhőtlenebb pillanatát később csak az zavarta meg, hogy tartottam attól, ez az esküvő az állandó időhiányból kifolyólag talán sosem valósul meg… Emellett egyikünk sem az a fajta, aki túlságosan ismerné a tradíciókat/adna rájuk, ezen kívül hamar beláttuk, a esküvőszervezési feladatok aprólékos tervezést-szervezést igényeltek, melyet egyikünk életmódja (koncertezés, próbák, rengeteg utazás) sem tett lehetővé.

Ezért engedtük át egy profi esküvőszervezéssel foglalkozó ismerősünk kezébe a gyeplőt, és most, hogy az esküvő, a party véget ért, a vendégek visszajelzései alapján is kijelenthetem, hogy jól döntöttünk.

Örök hálánk Zsófinak, az esküvőszervezők gyöngyének!

Felsorolni is nehéz, mi mindent vállalt magára Zsófi az esküvő szervezési feladatai közül. A hagyományos feladatok, mint például az esküvői party helyszínének (esetünkben a koncerthelyszín, ahol először zenéltünk együtt) lefoglalása vagy a catering megszervezése mellett, a meghívók, a köszönőajándékok, a fotós/videós, a zenekar és a ceremóniamesterrel kapcsolatos ügyintézést is teljes körűen elvégezte. (Nem mellékesen, ezzel a telefonszámlán is egy vagyont spóroltunk…)

Hogy ki is az a ceremóniamester? Első körben mi is kétkedve álltunk azelőtt, hogy az esküvő még egy „plusz” szereplővel bővüljön. Ám a ceremóniamester valóban hasznosnak bizonyult, rengeteg tekintetben: segített, hogy azok a vendégek, akik nem ismerték egymást – és ebből nem volt hiány­ –, a party-n feloldódjanak. Nem a régimódi vőfély, hanem a modern „műsorvezető” szerepét vette fel, stílusa, talpraesettsége mindenkinek tetszett.

Mivel sok gyereket köszönthettünk a vendégek között, számukra az esküvőszervező egy gyereksarkot rendezett be  különféle programokkal, hogy ők se unatkozzanak, míg a „nagyok” szórakoznak.

Nem is ragozom tovább a sztori lényegét: mielőtt végtelen pánik fogna el az esküvő miatt, inkább ragadd meg a telefont, és engedd át a feladatokat annak, aki ebben a legprofibb, kapcsolatokkal rendelkezik, és sosem fogy ki a B-tervekből…

 

Comments Off

Comments are closed.