Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Mon
12
Sep '16

Az egyen póló mentette meg az osztályközösséget

Osztályfőnökként minden évben rám hárul az osztálykirándulás szervezésének édes terhe. A tavalyi tanév azonban, talán mert az osztály szép lassan tinédzserkorba lépett, egyre több konfliktust hozott a gyerekek között. Minden erőfeszítésem ellenére, az osztály kezdett három csoportra szakadni: a gazdag családból származó elit gyerekek, akik a legújabb iPhone-ról szerzett tapasztalataikat osztják meg egymással a szünetben, a nehezebb sorsú, de tehetséges éltanulók, és végül a lemaradozó, rendetlen gyerekek, akiknek a szüleivel sem találkoztam még soha. Látva az ellenségeskedést, egymás folytonos méregetését és kritizálását, katasztrófát jósoltam az osztálykirándulás idejére.

Ám jött egy nagy ötlet: közös póló készítése.

Póló készítés

Úgy terveztem, hogy az egyforma póló azt szimbolizálja majd, hogy az osztály tagjaként valójában egyelőek, és ezek alapján próbáljanak közös pontot keresni egymásban. Többféle játékot vittem a kirándulásra, és ügyeltem arra, hogy minden csapat „kevert” legyen. Néhány, az egyen pólóban töltött óra után, már kezdtek is jelentkezni az elvegyülés jelei. Olyan gyerekeket láttam együtt nevetni, beszélgetni, akiket eddig még sohasem… az „osztálypóló” segített megmutatni számukra, hogy a külsőségek helyett egymás valódi értékeire koncentráljanak.

Természetesen, a gyerekek összehozása hosszabb folyamatnak tűnik, de az első, nagy lépést sikerült megtenni efelé. A póló készítés tehát sikeres trükknek bizonyult – minden kiránduló osztálynak merem ajánlani, ha igazi osztályközösségre vágyik!

Comments Off

Comments are closed.