Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Tue
27
Sep '16

A zárcsere óvott meg a betöréstől

Igencsak akadozott a régi zár az ajtóban, de a teljes zárcsere mellett akkor döntöttem, amikor elhagytam a kulcscsomómat. Milliókat érő döntés volt, ahogy az később kiderült.

zárcsereTudtam én, hogy a bejárati ajtónk nem a legújabb, de mivel jó környéken lakunk, emeleti a lakásunk, plusz még egy izmos hevederzár is feszül belül az ajtón, ezért nem aggódtunk a betörők miatt.

Zárszerelés miatt egyszer már ki kellett hívni egy profi zárszervizes céget, ők pedzegették, hogy biza nem ártana valami komolyabb biztonsági zárat beépíteni, mert a hagyományos zárakat egy betörő percek alatt feltöri. Foglalkoztam én ezzel? Dehogy foglalkoztam!

Aztán valahol elhagytam a kulcsom és egyértelmű volt, hogy zárat kell cseréltetni. És ha már egyszer zárcsere van kilátásban, akkor az legyen is olyan! Felhívtam ezt a zárszerelő céget, kijöttek, felmérték, másnapra már készen is volt a kombinált védelem.

Többpontos zárat valamint cilinderzárat kapott a bejárati ajtó és a hevederzárat is lecserélték. Gyakorlatilag kulccsal is percekig tart ki-bejutni, de hát ugye, sosem lehet tudni.

Annyira nem, hogy egy szép szerdai napon a házunk előtt villogó rendőrautókra, fel-alá mászkáló helyszínelőkre értem haza. Az egész folyosót kifosztották, feltehetően 1-2 óra leforgása alatt. A bejárati ajtók mind régiek voltak, elavult zárakkal, könnyűszerrel bejutottak rajta a dörzsölt betörők. Az én ajtóm, meg mint egy krőzus, délcegen, vigyorogva állt, azon bizony be nem jut senki olyan könnyen. Látszott, hogy piszkálgatták a rossz fiúk a zár körül, de mivel bonyodalmasnak tűnt, feladták.

Felhívtam örömömben a zárcserét végző céget, elújságoltam nekik a történteket, és csak annyit mondtak, hogy na ugye, hogy megérte!?

Comments Off

Comments are closed.