Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Tue
16
May '17

Lúgosítással az energikusabb életért

Megszámolni is nehéz lenne, hány új csodaszert találnak fel nap mint nap – legalábbis a hangzatos marketingszövegek szerint. Könnyű lenne azt gondolni, hogy a lúgosítás is csak egy a sok divatos humbug közül, úgyhogy tisztázzuk már az elején: a lúgosító ételektől nem lesz varázsütésre Brad Pitt a férfiakból, és Scarlett Johansson a hölgyekből, nem fiatalodik tőle senki 40 évet, és a féllábú sem perdül táncra a fogyasztásuktól. Viszont valóban helyreállítja a szervezet pH szintjét, ami nagyban javíthatja az életminőséget.

lúgosító ételek

Bármit, csak búzafűlét ne!

Márpedig de! Legyünk őszinték: a búzafű első (és második és harmadik) blikkre nem tűnik emberi fogyasztásra alkalmasnak. Gyanús az egész, és messze nem olyan ínycsiklandó, mint egy rántott hús, vagy egy adag töltött káposzta. Ellenben összehasonlíthatatlanul egészségesebb azoknál: lebontja a szervezetben felgyülemlett káros anyagokat (trendi szóval: mérgeket), és így tisztítja a véráramot. Drakula is megnyalná a tíz ujját ilyen makulátlan vér után!

Gusztus dolga, hogy a búzafűlé enyhén édeskés íze kinek mennyire jön be, jótékony hatása viszont vitathatatlan. A lúgosító ételek között szinte nincs is hatékonyabb: gyulladáscsökkentő, vitaminokban gazdag, sőt, a bőr- és légúti megbetegedések legyőzésében is kiváló. A búzafűlé ára igencsak pénztárcabarát, úgyhogy ez sem lehet kifogás.

De nem vagyok én kecske!

Húst hússal, és hozzá még egy kis húst – ismerős hozzáállás az ilyen. Lúgosítás közben azonban nem kell 100%-ban növényevőnek lenni, a hangsúly a mértéken és a lúgosító ételekkel történő ellensúlyozáson van. Az olyan savas élelmiszereket, mint a tésztafélék, a tea, a kávé vagy a szénsavas üdítők viszont mindenképp érdemes elhagyni. Nem fognak sokáig hiányozni, legfeljebb néhány hétig!

Unásig ismert – és igaz – közhely, hogy az életmódváltás mit sem ér testmozgás nélkül. Méregtelenítés esetében ez hatványozottan igaz, hiszen heti háromszori edzéssel és bőséges folyadékbevitellel nagymértékben növelhető a lúgosító ételek jótékony hatása!

 

Comments Off

Comments are closed.