Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Fri
20
Oct '17

Ess eső, ess…

Ess eső, ess…

Vannak tárgyak, melyek nélkülözhetetlen tartozékai a hétköznapoknak, mégis kevés szó esik róluk. Az esernyő a mostohagyerekek között is a fekete bárány, hiszen a rossz idő, az eső, a hó szinonimája. Szürke eminenciásként kísér minket, ott van velünk a metrón, a munkahelyen, az utcán.  Ennek ellenére hajlamosak vagyunk a legolcsóbb, legpuritánabb modellt választani, pedig egy vidám, jópofa esernyővel a borongós napokat is feldobhatjuk, egy minőségi darab pedig hosszú évekig kitart majd.

esernyő

Színkavalkád

Nem ismerem az idevágó statisztikákat, de ha tippelnem kéne, azt mondanám, az esernyők 90%-a fekete. Hogy miért, az jó kérdés. Csak azért, mert esik az eső, vagy hull a hó, még nem dőlt össze a világ, nem kell gyászba vágni magunkat. Sőt, miért ne lehetne egy rikító zöld, vagy akár szivárványszínű esernyővel hadat üzenni a szürkeségnek? Ha a ruházatunkhoz illő színt választunk, akár divatos kiegészítő is válhat ebből az unalmas használati tárgyból.

Viharos helyzet

Alighanem mindenki ismeri a következő helyzetet: büszkén feszítünk új esernyőnkkel, jön egy vihar, kicsavarja a kezünkből, és már vághatjuk is a kukába. Ezt elkerülendő alkották meg tudós lángelmék a viharesernyőket, melyek a legzordabb időjárási körülmények között is megállják a helyüket. Általában dupla vászonból készülnek, üvegszálas bordákkal és nyéllel. Speciális szerkezetük megakadályozza, hogy a szél kifordítsa őket, így minden helyzetet megúszunk szárazon.

Gyerekvédelem

A gyerkőcök kezébe esernyőt erőltetni majdnem ugyanolyan lehetetlen feladat, mint megetetni velük a spenótot. Pedig egy mókás cicás vagy békás esernyő őket is jobb kedvre derítheti az esős napokon. Léteznek rajzolható, színezhető típusok is; ezeket nem a szél, hanem a többi gyerek fogja kitépni a kezükből, hogy ők is játszhassanak vele. A gyerekesernyők természetesen könnyen kezelhetők és biztonságosak, kialakításuknak köszönhetően pedig elférnek az iskolatáskában is.

Egy minőségi, tartós és vidám esernyő rosszkedvünk telét tündöklő nyárrá változtathatja át!

 

Comments Off

Comments are closed.