Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Mon
8
Jan '18

Saját céges autó helyett tartós bérlet

Kocsit, pláne kocsikat fenntartani egy vállalkozásnak bizony nem olcsó mulatság. Az autók gyorsan amortizálódnak, a biztosítás sem éppen két forint, a hozzájuk kapcsolódó adminisztráció pedig értékes munkaidőt vesz el a munkatársaktól. Nem csoda, hogy egyre több kis- és középvállalkozás szakít a bevett formulákkal, és saját autó helyett tartós bérlettel oldja meg a gépjárműkérdést. Milyen előnyökkel jár pontosan egy ilyen szerződés? Máris elmondjuk!

tartós bérlet, flottakezelés

Kezdjük a legfontosabbal: autóbérlés esetén a cég megszabadul minden, az üzemben tartással kapcsolatos feladattól, ide értve a biztosítás intézését, a szervizelést, az adózást és akár a szezonális gumicserét is. A kocsik beszerzésével, majd későbbi továbbértékesítésével sem kell a továbbiakban bajlódni, így az is elkerülhető, hogy vállalkozása tulajdonában elértéktelenedett autók legyenek. A tartós bérlettel hosszú távon kalkulálhatja a költségeket, hiszen egy korrekt céggel szerződve minden feketén-fehéren szerepel a szerződésben.

Az autókölcsönzés mellé érdemes flottakezelés szolgáltatást is igénybe venni, amennyiben több gépjárműre van szüksége. Ebben az esetben akár az ÁFA-t is visszaigényelheti, a bérelt autók pedig nem kerülnek be a könyvelésbe. A papírmunka lényegesen kevesebb, mint egy hitelszerződés esetében, ráadásul így mindig biztos lehet benne, hogy korszerű és jól karbantartott autóval közlekednek alkalmazottai. A legtöbb cég számos kategóriából állítja össze flottáját, így választhat kis városi rohangálós, nagy főnöki szedán vagy éppen haszongépjárművek, például furgonok között is.

 

Comments Off

Comments are closed.