Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Wed
17
Jan '18

Milyen kandallót válasszak?

Egy minőségi kandalló – túl azon, hogy esztétikailag mekkorát dob a lakáson – igazán környezetbarát és hatékony fűtési megoldást jelent. Nem véletlenül jött újra divatba az elmúlt években, hiszen olcsó alternatívát jelent a költséges gázfűtéshez képest. Kandalló építés előtt azonban érdemes átgondolni, pontosan mik is a lehetőségeink, és melyik kandalló típus illik legjobban az igényeinkhez.

kandalló, kandalló építés

Légfűtéses kandalló – A fűtéstámogató

Az ilyen típusú kandallók legnagyobb erénye egyszerűségükben rejlik. Kiépítésük és üzemeltetésük is könnyen megoldható, ugyanakkor akár 40%-kal is képesek csökkenteni az éves fűtésszámlát. Nem árt azonban tudni, hogy a légfűtéses kandallók egy helyiséget képesek melegen tartani, egy komplett ház felfűtéséhez más modellt kell választanunk.

Vízteres kandalló – Központi szerepben

Az előző gondolatmenetet folytatva: amennyiben központi fűtésben gondolkodunk, a vízteres kandalló a legjobb döntés. Bizonyos típusok nem csak a fűtéshez, hanem a fürdéshez és mosogatáshoz szükséges meleg vizet is képesek előállítani, így igényes megjelenésük mellett igazán komplex megoldást is jelentenek.

Elektromos és bio kandalló – XXI. századi technika

Előfordulhat, hogy otthonunkban nincs lehetőség kémény kiépítésére, esetleg nincs kedvünk tűzifával, kormozással bíbelődni. Ebben az esetben válasszunk elektromos, vagy bio kandallót! Mindkét típus megfizethető alternatívát jelent, dizájnos megjelenésük mellett pedig komoly fűtőértékkel is bírnak. Telepítésükhöz nem kell a fél házat lebontani, ám ugyanúgy biztosítják a meghitt hangulatot a szobában, mint hagyományos társaik.

Mindegy, milyen típusú kandalló mellett tesszük le végül a voksunkat, fontos, hogy építését megfelelő szakemberekre bízzuk, működtetését pedig sajátítsuk el még a munkálatok előtt. Egy gondosan karbantartott kandalló akár évtizedekig otthonunk dísze lehet, a ropogó lángok előtt pedig összegyűlhet a család a téli estéken egy beszélgetésre, tévézésre, társasjátékozásra.

 

Comments Off

Comments are closed.