Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Mon
5
Sep '16

Mit tud a ganoderma kávé?

 

A pecsétviaszgombáról ódákat zengenek, Japánban még a rákkezelésben is elismert gyógynövény. Nálunk kávéval vegyítve népszerű. Mit kell tudni a ganoderma kávéról?

A ganoderma kávé reform élelmiszernek számít, ahogy az alga (spirulina, chlorella) az inkák újrafelfedezett gyümölcseinek őrleményei is, mint például a maca por, vagy a zöld kávé. Az egészségtudatos táplálkozásban éppúgy helye van, mint a gyógyításban.

 

ganoderma kávé

A Ganoderma lucidum – más néven reishi, lingzhi, lakkostapló – gyógygombát a hagyományos kínai orvoslásban már több mint 4000 éve használják, és az írásos források még a ginzengnél is hatásosabbnak tartják.  Mivel nehéz volt hozzájutni, az ára is borsos volt, ezért régen csak a gazdagok engedhették meg maguknak – ezért is hívták a császárok eledelének.

A pecsétviaszgomba népszerűsége abban rejlik, hogy az egész szervezet működését harmonizálja, sőt, beindítja annak öngyógyító képességét.

Összetevői képesek kétirányú hatást is kifejteni:  a túlműködést mérséklik, az alulműködést serkentik, legyen szó vérnyomásról vagy az immunrendszer működéséről.

A ganoderma kávé jótékony egészségügyi hatásai

Japánban a gombából kivont poliszacharidok hatóanyagát rákellenes gyógyszerként regisztrálták, nálunk ez természetesen el sem képzelhető, de az biztos, hogy tudományos kísérletek jónéhány hatást igazoltak. A ganoderma megfelelő dózisban javíthatja a gyenge fizikai állapotot, antivirális hatású, így a sugárkezelés és kemoterápia okozta kezelések mellékhatásait is csökkentheti. Szerves germánium tartalma javítja a sejtlélegzést, így segít legyűrni a fizikai fáradtságot. A zöld kávéhoz hasonlóan egészségesen, a szívet kímélve “pörgeti fel” az anyagcserét.

Mi az a ganoderma kávé?

Mivel a pecsétviaszgomba keserű, ezért jobbára kávéval őrölve kínálják. Természetesen a dózis így alacsonyabb és inkább preventív célra használhatjuk, arra viszont kiváló. A mai rohanó hétköznapokhoz alkalmazkodva azoknak kínál kiegészítő, egészségmegőrző alternatívát, akik a kávézás élményéről sem szívesen mondanának le, mégis, csökkentenék a bevitt koffein mennyiségét és szívesen becsempésznének az étrendjükbe – akár a kávézással is – valami egészségeset.
Az instant kávéhoz hasonlóan meleg vízben oldódik, így a mindennapokba könnyen beilleszthető.

Comments Off

Comments are closed.