Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Wed
7
Sep '16

Fog implantátum: fáj vagy nem?

Nagyon sokan félnek a fog implantátum beültetéstől, aztán meglepődnek, hogy alig éreznek valami fájdalmat. Tényleg ennyire fájdalommentes ez a beavatkozás?

fog implantátum

Mi is az a fogászati implantáció?

Röviden: egy olyan fogpótlástani módszer, amikor egy műfoggyökér beültetésével és az arra rögzített felépítménnyel pótolják a hiányzó fogat.  Azt olvasva, hogy az állkapocsba, a foggyökér helyére csavarokat ültetnek be, sokan felszisszennek. Bizony ez sem nem gyors, sem nem egyszerű beavatkozás, ugyanakkor ma már a lehető legkevesebb fájdalommal is abszolválható.

 

Hogyan zajlik az implantátumos fogpótlás?

Implantátumos fogpótlásnál a beültetés ambulánsan, helyi érzéstelenítésben történik. A fogorvos előkészíti az érintett állcsontrészletet a beavatkozáshoz, elvégzi a fogbeültetést, majd a három hónapos gyógyulási időszak következik. Ezután jön a „műkorona” vagyis a felépítmény ráillesztése.

A beültetés utáni első három napban enyhe fájdalom, duzzanat, esetleg véraláfutás jelentkezhet. Ezek a beavatkozás természetes velejárói, ha fájdalmat érzünk a beültetés után,  fájdalomcsillapítót szedhetünk. A műtét napján javasolt a terület jegelése annak érdekében, hogy kisebb legyen a következő napokban a duzzanat.

A fogászati implantáció egy speciális, és nagyon gyorsan fejlődő terület a szájsebészeten belül, ennek köszönhetően ma már az eszközök és a módszerek legalább annyira kifinomult beavatkozást tesznek lehetővé a fogbeültetések, mint a fog implantátumok készítése terén.

Ahhoz képest pedig, hogy a fogbeültetéssel visszakapjuk „saját” fogainkat, pontosabban az eredeti fogakéval megegyező fogpótlást, egy pici fájdalom elviselhető.

 

Comments Off

Comments are closed.