Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Wed
14
Sep '16

Jesszusom, hogy néz ki ez a padlószőnyeg?

takarítás BudapestSok irodában van padlószőnyeg, mert meleg, kényelmes, elegáns, könnyen takarítható. Bármennyire is vigyáznak rá azonban, a lecsöppent kávé, a beleszáradt sár, a görgős székek által belepréselt kosz, rágógumi stb. hosszú távon is nyomot hagyhat rajta. Sőt! Budapesti takarítás alkalmával egyre gyakrabban találkozni kutyabarát irodákkal, ahol még a szőnyeg szálaiba ragadt kutyaszőr eltávolítása is feladja a leckét.

Ilyenkor vakarják a takarítók is a fejüket, mert egyszerű porszívózással ezek a szennyeződések nem jönnek ki a szőnyegből. Akkor mihez kezdjünk?

Száraz porszívózással csak a port és a darabos szennyeződéseket lehet eltüntetni. A foltok, szőrök, atkák és egyéb „ragadványok” eltávolításához bizony vegyszeres, gépi szőnyegtisztításra van szükség.

Nem érdemes a kölcsönzött vizes porszívókkal bohóckodni, mert azzal csak bevizezzük/eláztatjuk a szőnyeget, ami még jól be is penészedhet.

Áldozzunk a szakszerű irodatakarításra, Budapesten és környékén ma már szinte versenyeznek egymással a takarító cégek, igazán megéri profikra bízni ezt a hadműveletet is.

Mitől lesz szakszerű a padlószőnyeg-tisztítás?

A profi takarítócégek irodatakarításra ipari gépeket használnak. Ezek nagy hatásfokú úgynevezett sík-mélytisztító gépek, amelyek a szőnyeg szálaiból 360 fokban, mélymosással távolítják el a szennyeződést. A mai technológiának köszönhetően minimális, szabályozott vízfelhasználással történik a művelet, ezért a száradás is gyors.

Ha magunk takarítjuk a padlószőnyeget, ügyeljünk rá, hogy sose áztassuk azt el, a foltot is inkább speciális szerrel, vegyszerrel szedjük ki, mert a vizezéstől csak felpuffadhat a szőnyeg, és a folt is csak szétázik: nagyobb lesz, barnás karimát hagyva maga után.

Comments Off

Comments are closed.