Polaroid Photo

Pictures from Budapest - Hungary

Budapest – Hungary

in the heart of Europe

Choose a Topic:

Fri
13
Jul '18

Az Agárdi pálinka

A Velencei-tó kincsei

Magyarország egyik legkedveltebb és legnépszerűbb üdülőhelye a Velencei-tó, ahol rengeteg lehetőség adódik a pihenésre, kikapcsolódásra és szórakozásra, hiszen a strandokon és vendéglátóhelyeken túl is számtalan érdekességbe és látnivalóba botlik az ember ezen a környéken. A Pákozd-Sukorói Arborétumban és Vadasparkban nagyokat kirándulhatunk, a dinnyési Várparkban jókat játszhatunk a gyerekekkel, Gárdonyban pedig megnézhetjük az Egri csillagok írójának szülőházát. És van errefelé még valami, amiről talán még kevesebben tudnak: a Sreiner-tanya Agárd szélén, lédús és illatos gyümölcsöktől roskadozó fákkal körülölelve, ahol hamisítatlan, zamatos pálinka készül a kifinomult ízléssel megáldott fogyasztók számára: ez az Agárdi Pálinkafőzde.

Az Agárdi pálinka titka

A Velencei-tó fővárosa mellől származó, kiváló minőségű Agárdi pálinka immár tizenöt éve színesíti a tradicionális magyar gyümölcspárlatok piacát. Termékcsaládjainak tagjai minden tekintetben megfelelnek azon követelményeknek, amelyek alapján egy párlat pálinkának nevezhető. Ennek megfelelően az Agárdi Pálinkafőzde nedűi kizárólag Magyarországon termett, friss gyümölcsből vagy szőlőtörkölyből készülnek, nincsenek sem ízesítve, sem színezve, sem édesítve, és a palackozásuk is az ország határain belül történik. A manufaktúra csak a csúcsminőséggel elégszik meg, kerüli a tömeggyártást, így a gyümölcspálinkái korlátozott mennyiségben, sorszámozott palackokban érhetők el a vevők számára.

Azok a csodálatosan illatos gyümölcsök!

Úgy tartja a mondás, hogy lekvárt és pálinkát bármiből lehet főzni, de mi mégiscsak vitatnánk ezt a köztudatba majdhogynem kitörölhetetlenül beleégett tételt, és maradnánk a Magyarországon honos gyümölcsöknél. Szerencsére így van ezzel a Sreiner-tanya is, ahol többek között zamatos barackból, szilvából, meggyből, cseresznyéből, körtéből és egyéb gyümölcsökből készül az ínycsiklandó pálinka, ami 2013 óta hivatalosan is a hungarikumok sorát gyarapítja.

Az Agárdi Pálinkafőzde több termékcsaláddal képviselteti magát a piacon: a Waxxx, a Prémium és a Miraculum tagjai között minden ínyenc megtalálja az ízléséhez legközelebb álló itókát. A cég minőség melletti elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, mint a működése óta elnyert hazai és nemzetközi díjak és elismerések. 2009-ben és 2015-ben is megkapta az év pálinkafőzdéje címet a rangos nemzetközi versenyen, a Destillatán.

Ha a pálinkát illetően az Ön részéről is elvárás a gazdag zamat és a tiszta gyümölcsös aroma, mindenképp tegyen egy próbát az Agárdi pálinkával – higgye el, nem fog csalódni!Agárdi pálinka

Comments Off

Comments are closed.